מגי, הבשלנית הוותיקה של מעון שיקומי-תקשורתי אור במודיעין, היא לא רק טבחית מצוינת – היא נשמה של אהבה, יצירתיות וחיבור. כבר 12 שנים שהיא חלק מצ'יימס ישראל, ובשבילה העמותה היא לא פחות מבית שני. "העבודה בשבילי היא לא רק להעמיד סירים," מגי משתפת, "הבישול בשבילי הוא לא רק עניין של טעם וכמויות, אלא של המון אהבה, יצירתיות, וחיבור בין אנשים."
כאמא לחמישה ילדים, סבתא לשישה נכדים ועוד אחת בדרך, מגי מביאה למטבח של המעון את כל האהבה והחום שהיא מעניקה למשפחתה.
הילדים במעון אור מחכים בכיליון עיניים למנות שהיא מכינה. בין המנות האהובות במעון נמצאות עוף בתנור, קציצות העדשים של ימי ראשון, לביבות גבינה שכולם מתלהבים מהן, וקוסקוס עם מרק שאי אפשר לעמוד בפניו.
אבל הכוכבת הבלתי מעורערת היא כמובן מנת הפסטה עם קציצות ברוטב עגבניות, שהפכה ל"מנת הדגל" במעון. הילדים תמיד שואלים מתי יוגשו שוב הקציצות המפורסמות שלה.
אחד הרגעים המרגשים ביותר במעון הוא לקראת שבת, כאשר מגי אופה חלות טריות וריחניות. הילדים משתוקקים לטעום את החלות שהיא אופה במו ידיה, וזהו רגע מרגש שמחבר בין כל חברי המעון.
לכבוד החג, מגי החליטה לשתף אותנו במתכון מיוחד שמאוד אהוב על הילדים - החלה המתוקה של מגי. המתכון, ממש כמו מגי, מכיל אהבה, מסורת וטעם של בית אמיתי.מתכון להכנת החלה המתוקה של מגי
מצרכים לשתי חלות:
1 ק"ג קמח.
½ כוס שמן.
½2 כפות דבש.
2 ביצים.
¼ כוס סוכר.
1 כף מלח.
2 כפות שמרים יבשים.
½1 כוסות מים פושרים.
חומרים לציפוי:
1 ביצה.
1 כף סוכר חום.
חופן שקדים מולבנים פרוסים.
חומרים לסירופ למריחה על החלה:
1 כוס סוכר.
¾ כוס מים.
אופן ההכנה:
שמים בקערה את השמרים, הדבש והמים. מערבבים וממתינים 10 דקות שהשמרים יתחילו לעבוד.
מוסיפים את הקמח, הסוכר, הביצים, הסוכר, המים והמלח ולשים למשך 10 דקות בבלנדר או ביד. נותנים לבצק לנוח כ 20 דקות.
אחרי עשרים דקות מקפלים את הבצק מהפינות פנימה. חוזרים על התהליך 3 פעמים עד שהבצק נח כשעה.
מחלקים את הבצק לשלושה כדורים שווים. מרדדים כל כדור לצורה של נקניק ארוך.
לוקחים את שלושת הנקניקים של הבצק. מהדקים את הקצוות שלהם יחדיו ומתחילים לקלוע לצמות שתי וערב לקבלת צורה של חלה.
בסוף הקליעה מהדקים את הקצוות יחדיו.
מניחים את החלות על נייר אפיה ומכסים בניילון נצמד או מגבת לחה. נותנים לחלות לתפוח למשך כשעה.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
טורפים את הביצה ומורחים עם מברשת על החלות. מפזרים על החלות את הסוכר החום והשקדים.
אופים כ- 35 – 40 דקות עד להשחמה יפה.
בזמן האפיה מכינים את הסירופ. שמים את המים והסוכר בסיר קטן ומביאים לרתיחה עד שכל הסוכר נמס ומסירים מן האש.
כשהחלות יוצאת מהתנור ועודן חמות מורחים על החלות בנדיבות מהסירופ.
בתאבון וחג שמח!