אבי היה בוגר אוניברסיטה בשנות ה-30 המוקדמות לחייו, מאובחן עם מחלת נפש, כאשר ניסה להתאבד בעקבות משבר שפקד אותו בשל גירושיו והתרחקותו מבתו הצעירה. לאחר שחרורו מבית החולים הפסיכיאטרי, מצא את עצמו אבי אבוד, ללא כיוון, ללא עבודה וללא מקום מגורים.
אבי היה בוגר אוניברסיטה בשנות ה-30 המוקדמות לחייו, מאובחן עם מחלת נפש, כאשר ניסה להתאבד בעקבות משבר שפקד אותו בשל גירושיו והתרחקותו מבתו הצעירה. לאחר שחרורו מבית החולים הפסיכיאטרי, מצא את עצמו אבי אבוד, ללא כיוון, ללא עבודה וללא מקום מגורים.
באמצעות 'סל שיקום' ,שאפשר לאבי לקבל שירותי ייעוץ, לווי ותמיכה בהתאמה אישית, פנה אבי לתכנית "שילוב" של עמותת צ'יימס ישראל בבקשה לשיקום תעסוקתי באמצעות תעסוקה נתמכת.
בהדרכת יועץ תעסוקה ב"שילוב" מצא אבי תפקיד ראשוני בבנק. משם הוא החל בתהליך של בנייה מחדש של חייו, כאשר יועצי שילוב מלווים, תומכים ומדריכים אותו. אבי מצא מקום מגורים ועם הזמן יחסיו עם בתו השתפרו. ככל שחלף הזמן, הודות לעבודתו המאומצת ולתוכנית הפיתוח המקצועי של הבנק, הוא התקדם בתפקידו וביסס את מעמדו. במקביל, בתו המתבגרת עברה לגור איתו לאחר קרע עם אמה. יועצי התכנית סייעו לאבי להתמודד עם המצב החדש, סייעו לו למצוא את האיזון בין עבודה לחיים אישיים ואף סייעו לו למפות תוכנית קריירה עתידית עד לפרישה. כיום אבי מחזיק בדירה בבעלותו, בה מתגורר באושר עם בתו, וכעת, לאחר יותר מ-15 שנות תמיכה, הוא הגיע להחלטה כי אינו זקוק יותר לליווי ותמיכה.
אסנת מדר וילנסקי, המנהלת המקצועית של תכנית שילוב מספרת שכמו אבי, מקבלי השירות בתכנית הם אלו שעברו אשפוז פסיכיאטרי, שוחררו וצריכים כעת לשקם את חייהם. המוסד לביטוח לאומי מסווג את מקבלי השירות כזכאים לקצבת נכות וכן לשיקום מקצועי, הכוללים לימודים, מימון והשמה בעבודה.
הצוות המקצועי של תכנית שילוב מספק השמה ותמיכה פרטנית (IPS), להשתלבות בשוק התעסוקה החופשי. התכנית משרתת כיום כ- 130 איש מאזור תל אביב והמרכז. לאחר שהם מעריכים את היכולות, תחומי העניין וציפיות הקריירה של כל מקבל שירות, הצוות תומך במקבל השירות לאורך כל תהליך קבלת העבודה ומעניק לו כלים שיסייעו לו לבנות קורות חיים, להתכונן לראיונות עבודה ולמצוא עבודה דרך האינטרנט.
לאחר שמקבל השירות מוצא תעסוקה ממשיכים צוותי התכנית בתמיכתם באמצעות ייעוץ וגישור תמידי בכדי להנגיש את סביבת העבודה עבור הלקוח. "לעתים קרובות הם לא מסוגלים לתקשר את האתגרים בעבודה", אומרת מדר וילנסקי. "מישהו שיש לו הרבה רעש בראש עשוי להזדקק לחלל עבודה שקט. אחר זקוק ליום עבודה קצר יותר או גמיש יותר, ואחר עשוי להזדקק לשגרה מוגדרת יותר".
מקבלי השירות בתכנית שילוב סובלים בדרך כלל מסכיזופרניה, דיכאון חמור, PTSD מורכב, חרדה והפרעה דו קוטבית. הפרעות נפשיות יכולות להיות כרוניות, זמניות או חד פעמיות, ויכולות להופיע ברמות חומרה שונות.
"בדרך כלל, אנחנו פחות מתמקדים באבחון הפסיכיאטרי", אומרת מדר וילנסקי. "אנחנו מתרכזים ביכולות שלהם ופחות במוגבלות. מה שחשוב הוא האם למתמודד יש תסמינים פעילים שעלולים לפגוע בשיתוף הפעולה וביכולתו לעבוד ואיך הוא מנהל את הסימפטומים שלו. אם הוא מנהל את הסימפטומים ויודע לקבל סיוע, זה מספיק כדי להתחיל לתהליך של בניית קריירה, כאשר, כפי שקורה לפעמים, יש גורמים שמעכבים אז תפקידנו לעזור ולתמוך במתמודד על ידי הפנייתו לשירותים נוספים שיכולים לעזור לו. אנו מאמינים כי לכל אדם יש את הזכות להתפתח ולממש את הפוטנציאל שלו בכלל ובשוק העבודה בפרט. המטרה של התכנית היא לספק את הכלים ואת התמיכה הדרושים למתמודדים ולסייע להם להשתלב מחדש".