מכללות תעסוקתיות

עמותת צ'יימס ישראל יזמה ומעוניינת לשתף גופים אקדמאים וגורמים מכשירים מוכרים , במטרה להקים מכללה ללימודים אקדמאים משולבים עם סדנאות JOB TRAINING והכשרה מעשית, לבוגרים עם מוגבלות, המיועדים להשתלב בתעסוקה בשוק העבודה.

המכללה מספקת לבוגרים ידע אקדמאי וניסיון מעשי, שמכשירה אותם לתעסוקה בכלל ולתחום עיסוק ספציפי בפרט.

השתתפות בתוכנית המכללה יכולה לשמש גשר בין הבוגר לעולם התעסוקה ולשפר את יכולותיו של הבוגר עם מוגבלות להשתלב במקום עבודה בשוק העבודה ע"פ העדפותיו באופן מיטבי ויציב.

אוכלוסיית היעד

בוגרים עם מגבלות  בקריטריונים הבאים

מכללות תעסוקתיות
מכללה תעסוקתית

המכללה האקדמית תעסוקתית היא תכנית ייחודית, בשיתוף אוניברסיטת בר אילן,  המעניקה השכלה והכשרה מקצועית לבוגרים צעירים עם מוגבלות שכלית התפתחותית ואוכלוסייה מתחום שיקום במטרה לסייע להם לרכוש הכשרה מקצועית ספציפית ולהשתלב במסגרות תעסוקתיות וקהילתיות כאזרחים פעילים, עובדים ותורמים.

במסגרת התוכנית, משתתפים הסטודנטים במגוון קורסים והכשרות מקצועיות המותאמות ליכולותיהם, למטרותיהם התעסוקתיות ולתחומי העניין שלהם.

 לצד קורסי בסיס בתחומים כלליים כגון סוציולוגיה, פסיכולוגיה, היכרות עם עולם התעסוקה, כישורי מחשב ושימוש באמצעים טכנולוגיים, סנגור עצמי ועוד 

התחומים הנלמדים הם: 

באוניברסיטת בר אילן
סיעוד וטיפול בקשישים, טיפול בבע"ח, קולינריה ועבודה במטבחים,
back office

במכללת בית ברל 
כוח עזר לטיפול בגיל הרך

במכללת קולינרי 
"טבחות לבתי קפה"

השיעורים העיוניים מתקיימים במשך יומיים לצד סדנאות הכנה לתעסוקה בהן רוכשים המשתתפים כלים וכישורים חיוניים בניהול זמן, עבודת צוות, תקצוב, יזמות ועוד.
שלושת הימים הנותרים מוקדשים לתגבור וסיוע לימודי ולהתנסות תעסוקתית מעשית בתחומים הנלמדים. ורכישת מיומנויות תעסוקה רכות.

בסיום  הלימודים מקבלים בוגרי התוכנית תעודת סיום רשמית והעמותה מסייעת להם במציאת עבודה המותאמת ככל שניתן לתחום אליו הוכשרו במשך שנתיים ומלווה אותם בהשתלבות במקומות העבודה החדשים.

נושאי הלימוד משתנים מעת לעת בהתאם לצרכי מקבלי השירות, דרישות שוק העבודה ותלויה במספר הנרשמים

בסיום שנתיים מקבלים בוגרי התוכנית תעודת סיום רשמית והעמותה מסייעת להם במציאת עבודה המותאמת ככל שניתן לתחום אליו הוכשרו במשך שנתיים ומלווה אותם בהשתלבות במקומות העבודה החדשים.

הצוות המקצועי שלנו

חבצלת עמרמי

מנהלת מערך שירותים לפיתוח אישי ותעסוקתי

חבצלת עמרמי תואר ראשון במדעי החברה והרוח, תואר שני במדיניות ציבורית , מנחת קבוצות לאנשים עם מוגבלות עם  ניסיון של 35 שנה בשיקום  תעסוקתי  לאנשים עם מוגבלות

מקסים טפירו

מנהל מקצועי לעבודה והכשרה בקהילה

מטפל מוסמך ,תואר ראשון במדעי החברה והרוח עם ניסיון של 24 שנות עבודה עם אנשים עם מוגבלויות עם דגש על שילוב בעבודה בקהילה.